16 Nisan 2012 Pazartesi

Hoşgeldin Güneş

Artık bulutların arkasından yüzünü bizlere gösteren güneş beraberinde güneş kremleri dönemini de açtı.. Aslında bütün yıl boyunca kullanılması gereken güneş kremleri, genel bir yanılgıyla daha ilkbahar ve yaz aylarında hatta sadece yaz ayında tatildeyken kullanılır sonrasında ise göz ardı edilir. Oysa güneş ışınlarının hele ki şu andaki ışınların etkisi çok fazla ve kötüyken güneş kremi kullanmamak bile bile lades gibi bir durum oluyor..



Peki güneş kremleri konusunda dikkat etmemiz gerekenler neler? Bir çok dermatolog artık en az 30 SPF (Sun Protective Factor) kremlerin hem yaz hem de kış aylarında kullanılması gerektiğini belirtiyor.. Bunun yanı sıra alacağınız kremlerde hem UVA hemde UVB korumalı olmasına dikkat edin. Yaz aylarında sıcaktan ve nemden dolayı terleme artacağı için waterproof yani sudan/terden dolayı geçmeyecek, akmayacak ürünleri tercih edebilirsiniz.. Alacağınız ürünlerin üzerinde her ne kadar etkisi gün botu sürer gibi yazılar okusanız da, güneş kremlerini en az 2.5 en fazla 4 saatte bir yenilemelisiniz. Benim için en önemli konulardan biri hipoalerjenik bir ürün olması.. Dermatologlar tarafından kontrollerden geçirilmiş ve alerji yapmayacak ürünler kesinlikle benim vazgeçilmezim. Ve son olarak, benim en çok dikkat ettiğim durumlardan birisi de alacağım/kullanacağım markanın hayvanlar üzerinde test uygulamaması!!

Piyasada o kadar  çok ürün var ki.. Size ve cildinize en uygununu ister dermatoloğunuzla birlikte isterseniz de kendiniz internette araştırarak bulabilirsiniz..

Benim cildim akneli ve yağlı olduğu ben bütün bir yıl yüzüm için Solante Acnes kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Solante'nin tıbbi güneş koruyucu serisinde daha bir çok çeşit güneş koruyucusu bulunmakta fakat öncelikle dermatoloğunuza danışıp almakta yarar var.


Bunun yanı sıra vücuduma ise genellikle Clinique Sun serisinden 50 SPF olanı tercih ediyorum..

Güneş koruyucuların yanı sıra içeriğinde SPF bulunan ürünler de kurtarıcınız olabilirler..

Örneğin yüzünüz için içerisinde SPF içeren renkli nemlendiriciler, fondötenler kullanabilirsiniz..Mesela Missha BB kremler gibi

O kadar yüzümüz ve vücudumuzdan bahsettik. Peki ya ellerimiz?? Ellerimiz içinse içerisinde SPF'si bulunan el kremleri mevcut. Mesela nemlendirmesi ve kokusu çok iyi olan TBS Wild Rose el kremi gibi

Sakın unutmayın.. Cildinizi temizlemeniz, kremlemeniz kadar güneş kremi kullanımına da önem vermelisiniz!! ;)
Ben postumda şu anda kullandığım ürünlere yer verdim. Bunların dışında piyasada o kadar çok iyi ürün var ki.. Eğer bu ürünler hakkında merak ettikleriniz olursa yorumlarınızda yada mail atarak bana sorabilirsiniz..

Peki sizin güneş koruyucularla aranız nasıl? Siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Lütfen paylaşmaktan çekinmeyin!! ^^

Not: Estee Lauder grubuna bağlı Clinique markasının hayvanlar üzerinde test yaptığını öğrendikten sonra Clinique kullanmamaya karar verdim. Eğer memnunum dediğiniz bir güneş koruyucusu varsa bana da söyleyin ;))

17 yorum:

  1. ben sebamed kullanıyorum ama nefret ediyorum vıcık vıcık değişik bişi,sırf bu yüzden missha bb alacağım canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebamed'i bir türlü beğenemedim ben :/

      Sil
  2. ben de güneş kremsiz çıkmıyorum ama sadece yüzüme sürüyorum.. =( dudaklarımız için de blistex kullanabiliriz meselaa ben şimdi ondan alıcam =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet dudakları da unutmamak lazım ;)

      Sil
  3. ben yazın Clinique SPF40 city block kullanıyorum, kışın ise güneş koruma faktörlü nemlendirici tercih ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzümde sivilceler olunca 50+'dan azıyla çıkmak beni korkutuyo :D

      Sil
  4. Gunesli gunler iyi hos ama kim dikkat ediyor gunese di mi ? :( Bir cok insan plaja inmeden krem kullanmayi pek akil etmiyor ama cidden dikkat etmek gerek ! benim tercihim yillardir Lancaster'den yana.. cok memnunum ozellikle yuz icin olan kreminden(gerci yuz icin bir de estee lauder kullaniyorum) ve de bronzlasmak icin kullandigim 6 faktorluk muhtesem LANCASTER Sun Care Tan Deepener'i de tavsiye ederim.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ne kadar önemli bi konu, keşke bilinçlendirebilinse insanlar..

      Sil
  5. ne kadar guzel bir hatirlatma yazisi olmus. ben de Clinique urunlerini kullaniyorum gunesin zararli etkilerinden korunmak icin!
    Cupcake tadinda bir haftasonu diliyorum!
    http://gonchagoncha.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. bioderma photoderm 50+ var elimde hiç memnun değilim tavsiye etmem değiştireceğim araştırıyorum.bu post da yararlı oldu,teşekkürler jdcim ^^

    YanıtlaSil
  7. Avene Cleanance Solaire SPF 30 ve NeoStrata'ya ait bir marka olan Hamilton Everyday Face SPF 30+'u kullanıyorum. İkisi de gözenekleri tıkamıyor ve akneye yatkın/yağlı ciltler için uygun. Avene biraz daha yoğun kıvamlı, Hamilton'un ise hafif bir renklendirme özelliği var. İkisinden de çok memnunum. En önemlisi de iki marka da hayvanlar üzerinde test yapmıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilton hakkında çok iyi yorumlar okuyorum bu yaz benimde favorim olabilir belki, Clinique almayacağım çünkü..

      Sil
  8. Bu arada benim güneş koruyucu kullanırkenki ana hedeflerimden birisi bronzlaşmayı engellemek:) Bunun için bir Japon derecelendirme sistemi olan PA ifadesine (http://www.vivawoman.net/2008/06/09/the-japanese-pa-sunscreen-rating-system/) dikkat etmek gerekiyormuş güneş kremleri/losyonları üzerinde. PA derecesi (PA+, PA++ ve PA+++ olabiliyor) ne kadar yüksekse bronzlaşma ihtimali o kadar düşük. Ben henüz hem benim kriterlerime uyabilecek (gözenek tıkamayan, hayvanlar üzerinde test edilmeyen) hem de PA'lı bir güneş koruyucu bulamadım. Bulan birisi olur ve bilgi verirse harika olur:)

    YanıtlaSil
  9. Ben de La Roche Posay 30 spf kullanıyorum yüzüm için, vücut içinse Clinique 50 spf aldım (: Ama dudaklarım için bulamadım hala düzgün bir koruyucu.

    YanıtlaSil
  10. Canım J.D.cim güneş koruyucular hakkında konuşalım diyince hemen geldim ;) Ben çok güneşli bir akdeniz şehrinde yaşıyorum 6 yıldır. Bu nedenle ciddi bir g.k. geçmişim var.
    Bir çok g.k. kullandıktan sonra Priori Daily defence advanced AHA spf30 da kaldım. Severek kullanıyorum. Kimyasal koruyucu olan krem, oktinoksat, oktisalat ve oksibenzon içeriği ile güçlü bir UVB ve iyi bir UVA koruması sağlıyor. Aynı zamanda Laktik asit ve Antioksidan Vitamin içeriği ile cilt yüzeyini düzgünleştirme ve antioksidan etkileri var. Ben severek kullanıyorum. Ayrıca çok açık tenli değilse ve çook uzun süre güneşe maruz kalınmayacaksa spf30 yeterlidir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı çok seviyorum!! :)